Posted inБез категория

Увеличават се руските капитали във Facebook

Yuri Milner, chief executive of DST Global

Какво искат руснаците от Facebook? – пише „Ню Йорк таймс“ в статия за увеличаване на дела на руската DST Global в социална мрежа.

„Когато DST, по-рано известна като Digital Sky Technologies, за първи път  започна през 2009 г. да инвестира в Facebook, някои анализатори отдадоха това на желанието на неопитните руските инвеститори да  подобрят тяхната технология и да получат достъп до Силиконовата долина“ – пише авторът Андрю Креймър. Но DST, която се спонсорира  от участието на газовия и стоманен магнат с връзки в Кремъл, Алишер Усманов, има амбициозни цели и досега го прави успешно.

Генералният директор на DST Юрий Милнър заяви пред вестник „Ведомости“, че неговият акцент в социалните мрежи отразява впечатлението му от руския пазар в интернет за последните няколко години. През 2005 г. DST започна да инвестира в интернет компании в Русия, Източна Европа, където, както и в някои азиатски страни, хората са  приели социалните игри и виртуалната търговия по-бързо, отколкото   САЩ.

Това, според Милнър, е довело до разбирането, че бизнес моделът на социалните мрежи, предполагащ малки вноски от голям брой потребители, има голям потенциал в развиващите се пазари.

Източник: The New York Times

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *