Posted inБез категория

Убийствен подарък за Рождество

Мигел Кабайеро, дизайнер и създател на колекцията от бронирани дрехи

За да  убеди репортера на The Christian Science Monitor в качествата на своята стока, Мигел Кабайеро, дизайнер и създател на колекцията от  бронирани дрехи от Богота, му предлага да застане пред куршумите.

Сред клиентите на  колумбийския дизайнер са президентът на Венецуела Уго Чавес, актьорът Стивън Сегал и бившият колумбийски президент Алваро Урибе. Говори се, че по време на посещението си в Мексико през 2009 г., продукцията на Кабайеро е получиала висока оценка и от президента на САЩ  Барак Обама.

За $ 900 на купувача ще бъде предложен жилетка  с „ниско ниво на балистична защита“, която все пак може да защитава от 9-мм патрони, а за $ 4000 –  кожено яке с огнеупорна броня, която ще го защити, дори и от откос от картечница  Mini Uzi.. Спектърът от стилове е широк: от жилетка-поло до джелаб (наскоро фирмата Caballero стъпи и на близкоизточния пазар).

Според Caballero, за 18-годишната дейност бизнесът на фирмата му никога не е вървял толкова добре, колкото сега: ръстът на продажбите му е  40-60% на година. Тайната на успеха, според автора е, все по-голямото усещане за опасност в целия свят и по-специално в мексиканската столица, където Caballero има големи търговски обекти. Според наскоро публикувани данни, през последните 4 години в Мексико жертвите на убийства , свързани с наркотиците, са станали повече от 30 000 човека, а само от януари до ноември тази година са убити 12 456 души.

Източник: The Christian Science Monitor

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *