Дневник:"Съдебната власт ще се награди за цялостен принос"

    Страхотно заглавие на „Дневник“ изважда стремленията на съдебната система да свърже двата края в тежки времена на криза. Така както депутатите ще се понаградят с почти месец отпуск по Коледа, но няма да дадат на учители и ученици няколко дена само повече почивка, и то полагаща им се, заради по-дългата учебна година, така и ВСС ще раздаде икономиите, направени през годината. От какво са- едва ли някой ще каже….

    „В съдебната власт да бъдат раздадени награди за цялостен принос на всички магистрати и служители. Това одобри днес Висшият съдебен съвет (ВСС).

    Въпросът повдигна председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев, който настоя съветът да вземе решение дали тази година ще има допълнително материално симулиране и как ще бъде раздавано. „В системата съществува напрежение, неяснота и ВСС трябва да вземе принципно решение дали ще има допълнително възнаграждение и така да постъпи честно и ясно спрямо магистратите и обществото“, заяви той.

    При решение за масови награди за цялостен принос на практика бонуси няма да получат само наказаните. Шефовете в системата ще имат право да преценят каква сума да получи всеки от подчинените им. Има пари за най-много по една основна заплата на човек, каза членът на съвета Петър Стоянов.“

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/11/29/1002068_sudebnata_vlast_shte_se_nagradi_za_cialosten_prinos/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *