Бебето с осем крайници оцеля след операция

    Паразитен близнак, на който са развити само   ръцете и краката, е живял в здраво едногодишно момче, заплашвайки живота му.

    Малкият Ришаб  загивал поради неразвития си брат близнак. Благодарение на усилията на лекарите момчето с осем крайници от Непал, най-накрая се отървава от ужасната аномалия, която е заплашвала живота му.

    Сега детето както  всички нормални деца   се забавлява и играе с големите си братя и сестри. Изглежда, че нищо не помрачава щастливото му детство. Но ако погледнем по-отблизо   белезите по коремчето му,  става ясно, че животът на момчето започва с истински  кошмар.

    Ришаб Гхимер се ражда  с ужасна аномалия. В корема на детето живее и паразитира  неразвитият му близнак, на когото растат ръцете и краката, но нямал глава. Братът-паразит се захранвал от кръвта на Ришаб Гхимер и бавно, но сигурно изсмуквал живота от него.

    Малкото дете след операцията.

    За щастие, животът  на бебето е спасен  с  безпрецедентна операция. По-рано тази година опитни хирурзи са успели  да отстранят паразита, съединен заедно с черния дроб на Ришаб.

    Схема на операцията

    Първоначално с безнадеждно болното момче никой не искал да се заеме,  но за щастие, водещият детски хирург от САЩ , д-р Джеймс Стайн взема решение да проведе операцията  и   да спаси живота на бебето.

    Невероятна история Ришаб, роден през януари   миналата година, плъзва по Непал и Индия и е показана по телевизията в документален филм.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *