Юрген Рот – „немското Яне” на българските кукловоди

    Кой провъзгласи Юрген Рот за „топ-разследващ” журналист и що за безобразно мълчание на българските журналисти, че един писач – ниска топка манипулира обществото по поръчка. Кога казва истината Рот – когато нарича Борисов „новия демон” и фондация „Ханс Зайдел”, свързана със СИК, или сега – когато, благодарение на същата фондация славослави Борисов и Цветанов.

    И без това смачканата българска журналистика бе навряна и стъпкана от винаги навременното и неслучайно присъствие на „разследващия” журналист Юрген Рот. Рот никога не се появава в България просто ей така. Конците му са дърпани винаги от определени ченгеджийско-политически фигури. Той непрекъснато и задължително дава акъл как да се бори организираната престъпност в България и евтино продава краставици на краставичарите.

    Книгите на Рот не блестят не само с нищо особено, те са пълни с откровени лъжи и толкова фрапантни грешки, че будят снизходителни усмивки за онези журналисти в България, които са далеч по-наясно с родните процеси.

    Прословутата книга „Новите български демони” на Юрген Рот е един буламач от казано – чуто, прочетено по форумите и набутано контролирано от тези, които са диктували на големия разбивач на „българската престъпност”.

    Всеки средно-интелигентен писач би написал далеч по-интересна книга, само ако бе копи-пействал форумите в Интернет.

    Юрген Рот обаче е звезда. Т.е. произведоха го като такава. И то не друг, а властта – и официалната, и задкулисната.

    Дори го легендираха и като заплашен – можели да го убият, ах, недей. За какво ще убиват този нефелен журналист не стана ясно, но в очите на ехалето Юрген Рот бе произведен като онзи журналист, който в България никъде не може да бъде намерен.

    Отвратително е  мълчанието на българската журналстика, която позволи един поръчков играч да и бъде натрапен като ненадминат „спец”. Истински стойностни журналисти мълчат позорно и никой не смее да разгроми глупотевините, които ръси Юрген Рот.

    А той пише претоплени баници, с недоизпипани факти, откровени лъжи и  недопустими грешки във великите си „разследвания”. Диктувани му обаче от онези, които правилно го ползват.

    Кога казва истината Юрген Рот –  в „Новите български демони” или сега?

    В книгата му „Новите български демони” на стр. 54 Юрген Рот клейми „демона” Борисов и обръща огромно внимание на фондация „Ханс Зайдел”, която се намирала в една сграда с фирма на СИК. Същият Рот твърди, че свързаният „демон” Борисов със СИК много се гордеел с връзките на ГЕРБ с фондация „Ханс Зайдел” и пише в прав текст, че фондацията е свързана с немските спецслужби.

    Днес Юрген Рот пее друга песен – Борисов вече е добрият, имало голям напредък в битката с организираната престъпност, а пък Цветанов направо е цветето, той даже е по-добър от Борисов и Германия имала доверие баш на Цецко.

    Същата тази фондация „Ханс Зайдел”, която иначе била свързана със СИК, сега ползва Юрген Рот без откат, а пак тази фондация е дала и пари на Цветанов за … работата му като консултант.

    Юрген Рот изобщо не крие, че източникът на писанията му е Ваньо Танов. Не казва останалите, защото … са рехави. И несмаслени. Само за писаното в „Новите български демони”, свързано с Варна, Юрген Рот има много здраве от мене, защото това е такава боза, че само треторазряден поръчков дописник може да напише толкова щуротии на едно място.

    Рот стана отново звезда и когато услужливото бъргарско правосъдие с учудваща бързина приключи делото за клевета, което водеше срещу него Румен Петков и оневини немския журналист.

    Урррра!, трябваше да викаме всички в захлас.

    Никой обаче не си мръдна и устните да попита – а какво направи властта и подоопечната и прокуратура? Щом като Румен Петков загуби делото и Рот бе оневинен, то означава, че всичко написано за бившия вътрешен министър би трябвало да е истина. Тогава защо никой не разследва Петков?

    Защо ли никой не се самосезира и по всички факти изнесени в „Новите български демони” срещу Бойко Борисов? И защо толкова смехотворно днес същата власт на Борисов разнася Рот като чучело, на всичкото отгоре с полицейски ескорт, плащан от данъкоплатците на България?

    Кой е тоя палячо Рот, дето го пазят като Сретен Йосич? Що за безобразие е да му осигуряват полицейски ескорт за да го водят на гости при Алексей Петров? Кой български журналист са ескортирали по този начин в Германия?

    Що за евтини сценки българският вътрешен министър в Германия да го играе на „демократичен” като се среща с Рот, пак благодарение на Фондация „Ханс Зайдел”, а в същото време да не пожелае да се срещне с критично настроените журналисти към работата му в България?

    Що за цинизъм  у иначе обявилият се за „опонент” на властта Алексей Петров, който не пожела да събере българските журналисти, а направи това само със слугите си,  да се изповядва на Юрген Рот, който пък е в тесен контакт с „враговете” му Борисов – Цветанов?

    Нима не знаеше на кого служи Юрген Рот Трактора, че от ареста, загрижен, че щели да ме „сготвят”, ме пращаше точно при авера на ГЕРБ Юрген Рот? Добре, че не съм от ратаите на Трактора, които му козируват, че да изприпкам „ в устата на вълка”.

    Никой от ченгеджийските играчи не е толкова наивен, когато стане дума за немския „топ” журналист.

    Просто са го превърнали в „немското Яне Янев” и му натискат копчето, когато е необходимо. За да пръска димки на и без това манипулирания български народ от безобразно наведените родни медии. И да се легитимират с „авторитетното” мнение на чуждестранен журналист.

    „Чух неща, които никога досега не са казвани“, споделил присъствал на разговора на Юрген Рот и Трактора, който е бил с двоен превод – английски и немски.

    Брех, каква новина!

    Сега остава на Юрген Рот да интерпретира чутото така, както е удобно на Петров, Борисов и даже на Цветанов, защото все още Цецко е от отбора на ГЕРБ, пък Трактора посмъртно няма да се откопчи от Борисов.

    Активното мероприятие с действащо главно лице Юрген Рот продължава.

    Българските журналисти мълчат кухо.

    А народа ръкопляска. На кукловодите на „немското Яне”.

    ВЕСЕЛИНА ТОМОВА

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *