Сините настояват Борисов да не подписва нищо с Путин

    Българското правителство да не подписва никакви ангажименти с Русия по енергийните проекти, преди да се направи оценка на икономическата изгода, настоява Синята коалиция в навечерието на визитата на руския премиер Путин у нас.

    В противен случай Бойко Борисов ще поеме дори ангажименти, които са по-необезпечени от договорите на Станишев, предупредиха в кулоарите на парламента Мартин Димитров от СДС и Иван Иванов от ДСБ. Според тях Путин пристига утре в България, за да договори участието на България в руските енергийни проекти у нас. „Путин носи със себе си пакет от изисквания и условия за българската страна, скрити зад лозунгите за равноправно икономическо сътрудничество“, заяви Димитров.

    От правителството ни ще се поиска да подпише важни документи, обвързващи страната ни със строителството на проектите „Южен поток“ и АЕЦ „Белене„, за които няма техническа обосновка, нито е ясно колко ще струват, подчерта Иван Иванов.

    Според депутатите от Синята коалиция договорите окончателно ще направят България придатък към експанзионистичната руска енергийна политика за десетилетия напред.

    Синята коалиция настоява да се извърши анализ на руските проекти с ползите и вредите за страната ни, да се оповестят публично финансовите ангажименти на България и източните на финансиране.

    http://news.ibox.bg/news/id_1544070159

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *