Posted inБез категория

Чарли Чаплин заснел на свой филм разговор по мобилен телефон?

Документален кинопреглед от 1928 г., включен  като бонус към   филма на Чарли Чаплин The Circus , предизвика сензация – киноманите забелязаха на кадрите жена с мобилен телефон, пише The Daily Mail.

Кадрите са заснети на премиерата на „Цирк“ в близост до известния китайски театър Ман в Лос Анджелис. В една от сцените в кадър се появява странна жена, която ходи по улицата и държи на ухото си  някакво  устройство.

Освен това, при по-внимателно разглеждане става ясно, че тя не просто държи нещо до ухото си, а оживено жестикулира, говори и се усмихва-  държи се като човек, който говори по мобилен телефон.

Първото приличащо на мобилен телефон устройство – „уоки-токи“,  фирмата Motorola  пуска през 1940 г. и е имало доста внушителни размери, а първите мобилни телефони са се появили през 1980. Дори ако приемем, че това е първата портативна радиостанция, тя се появява цели  12 години след този кинопреглед, пише вестникът.

Открилият странните кадри режисьор- документалист Джордж Кларк казва, че ги е изучавал в продължение на години. Той показва откъса на повече от сто негови познати и приятели, но никой не може да излезе с убедително обяснение за това, което вижда. Някои зрители предполагат, че жената слуша радиостанция, въпреки че това не обяснява защо самата тя говори.

„Моята теория е проста – пътешественичката във времето разговоря по мобилен телефон. Ако имате друга версия можете да я споделите с нас“- казва Кларк.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *