Нискокачествен материал в управлението

    „Слабостите на правителството са основно в липсата на капацитет за управление и изключително ниското качество. Аз много съжалявам, че ще се върна към онези прословути, доста неприлични за мен, думи на премиера за „нискокачествения материал“, но по-силна демонстрация по време на управление за нискокачествен материал не е имала България през последните 20 години“.

    Това казва пред вестник „Новинар“ политологът Татяна Буруджиева.

    При управляващите изключително много доминират и лобистките интереси. През тези 20 години за всеки един политик сме си говорили, че краде или нещо такова, никой не се е спасил от подобни подозрения, но това е било комбинирано и с нещо друго. Оценката на избирателите обикновено е позитивна“, казва още тя и подчертава: Репликата е: „Краде, ама има и за нас“.

    Тук положението е доста цинично.Вдясно проблемът на партиите е, че не могат да бъдат опозиция

    „Що се отнася до опозицията, вдясно проблемът на партиите е, че не могат да бъдат опозиция. Една опозиция се измерва с това дали е гласувала правителството и бюджета. Независимо дали частично или цялостно подкрепят кабинета, вдясно проблемът е, че, от една страна, няма дясно управление от икономическа гледна точка, а в същото време има дясно правителство. Това е силно неприятно, защото десният проект в България на практика ще се срине със сриването на ГЕРБ“, смята Буруджиева.

    по АКТУАЛНО

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *