Добре дошли в XVII век!

Ние не живеем в 2010 г., a в 1710, според някои историци. Причината за това времево  объркване е грандиозна мистификация. Средновековните  историци са добавили към календара 300 години. Но защо е  трябвало да се промени хода на историята?

Измама с Вселенски мащаби


Хипотезата, че крадено от 30думи вместо в двадесет и първи век, ние с вас живеем в осемнадесети век, е изложена в книгата  „Измисленото Средновековие на историка от Мюнхен Heribert Illig. Какво го подтиква към такава парадоксална идея? Изучавайки историята на ранното средновековие (от VII до X в.), изследователят внимателно проучва всички налични паметници на литературата, крадено от 30думи архитектурата и материалната култура. И открива много странни неща.

Първо, за този период, който историците наричат Тъмните векове, все още има много малко информация. И всички те са базирани на по-късни източници! Само си помислете: от един огромен период от време (300 години) не е запазена нито една хроника, крадено от 30думи пергамент и книги.

На второ място е същият  проблем – с археологически паметници и артефакти. Нито в  един от градовете, известни още от римско време, не е запазен културен пласт датиращ  от VII – IX век. Къде е изчезнал?

“ Великият сън“

Ето само част от впечатляващ списък от несъответствия крадено от 30думи с официалната историческа наука, намерени от  Heribert Illig.

Според летописите, маврите пристигат в Испания през 711. Но първите сгради, построени от тях, датират едва от  началото на Х век! В какви къщи, е въпросът, в които са живели бедните маври всички тези триста години?

В VII век проповедник Columban основал крадено от 30думи манастир в Галия. Изглеждало, че техният брой ще продължи да нараства – но не. Следващият манастир в Галия е строен чак през 1084, когато възниква орденът на картезианците. Оттогава манастири и монашески ордени се появяват със същата честота, както гъби след дъжд. Францисканци, целестинци, доминиканци, терциани и сервити основават манастир крадено от 30думи след манастир. Но защо те не са направили това преди? Каква е била причината за такава дълга пауза в църковния живот?

Последните антични мозайки са от VII век. А следващите образци от този  вид изкуство се появяват чак през 1018. Излиза, че за триста години хората „забравят“ тази технология?

крадено от 30думи

Всички тези странни факти навеждат само на една мисъл – в периода на ранното средновековие цялото човечество е било в спящо състояние. Не се споменава за това как през това хората са живели и какъв е бил техния начин на живот. Може би тези три века съвсем не са всичко? крадено от 30думи Heribert Illig смята, че времето от  611-914 година просто е измислено от средновековните хронисти.

Поръчка на държавата и Църквата
Ден и нощ в различни манастири са седели книжниците и щателно са разработвали 300 години фалшива история. Описани са несъществуващи битки и подвизи, монарси, който никога не са се възкачвали на крадено от 30думи престола, династични бракове и придворни интриги. Фантазии. Всъщност на кого е притрябвала такава мащабна фалшификация на историята?

Според Heribert Illig, поръчител на тези съмнителни дейности може да бъде крадено от 30думи Отон III, френски император, който е царувал от 996 до 1002 г.  Майката на императора е византийската принцеса Feofaniya, която и  след брака си поддържа тесни връзки с византийския двор. А тогавашният папа Силвестър II, който издига на престола същия този  Отон, е експерт по арабска математика и астрономия …

крадено от 30думи

но защо е трябвало да добави  към съществуващата дати над 300 години? Работата е в това, че положението на Отон III е незавидно. Страната е изчерпана от постоянни грабежи, сенаторите се бунтували, силата на властта е толкова слаба, че Кралският дворец периодично попадал в обсада, от собствените му поданици. Спешно крадено от 30думи е необходимо да се обедини нацията и имало нужда от национална идея. И тогава монархът, който за момента е бил много начетен и образован решава  да играе на суеверния страх на европейците. Той съобщава, че в двореца не е края на VII век, а края на X. Каква е разликата, крадено от 30думи ще кажете? Факт е, че преди настъпването на фаталния Х век  цяла Европа изпада в паника. Хората сериозно смятали, че датата „1000“ е отправна точка за апокалипсис. Масовата истерия е толкова силна, че много заможни господа побързали да се покаят, да раздадат всичките си имоти и да приемат монашески сан. крадено от 30думи След като изиграва добре тази постановка, Отон успява да повиши доверието в църквата и държавата.

Освен това е било необходимо да се обединят хората, да им се даде един положителен пример за подражание. И тогава е изобретен образа на крал Карл Велики, легендарният император. Той се бори със сарацините, защитава крадено от 30думи слабите и онеправданите, изгражда храмове и манастири – по принцип, въплъщава всички качества на един идеален владетел и воин.

Измислицата постига целта си – доверието към Отон е значително подобрено. Въпреки това, неговото царуване е краткотрайно, починал е съвсем млад.

Опитите за фалшифициране на събитията са известни още от древни крадено от 30думи времена, дори в древния Египет, фараонът е бил рисуван много по-красив, отколкото е бил, а хроникьорите са им приписвали несъществуващи, но героични дела. Например фараонът Рамзес II, както се  оказва, прави “неоценим” личен принос за битката при Кадис.

Има се предвид, че в действителност цялата заслуга на Фараона е била крадено от 30думи да  избяга с неговата охрана пред лицето на малък отряд врагове.

Но фараонът Ехнатон е имал по-малко късмет. Той се опитал да премахне всички богове и да прехвърли религия върху само един Бог на слънцето. Но след смъртта му, политеизма се връща и е наредено името на Ехнатон да се крадено от 30думи унищожи във всички хроники. Като че ли еретикът – отстъпник никога не е съществувал …

Първият официален пренаписвач на историята  Русия се смята, че е  Иван Грозни. С негова заповед  е създаден „Лицевой свод“ – историческа хроника, в която всички противници на царя са били  представени като престъпници. Освен това, крадено от 30думи царските секретари изобретяват и болярско въстание през 1533 г. – с изключение на „Лицевой свод“, за него не се споменава никъде другаде.

Историята е била пренаписвана и в нацистка Германия, при Сталин и след него. Целите на фалшификациите в повечето случаи са едни и същи: да се укрепи позицията, да крадено от 30думи се омаловажи достойнството на другите, обосновавайки правото им на власт, да облагородява историята на своя народ.

Способите за създаването на един исторически мит са много разнообразни – от появилите се от нищото архивни документи до научни теории, които оправдават една определена позиция. Но най-ефективният начин да се оказва влияние върху крадено от 30думи масите са литературата и киното.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment