Добре дошли в XVII век!

Ние не живеем в 2010 г., a в 1710, според някои историци. Причината за това времево  объркване е грандиозна мистификация. Средновековните  историци са добавили към календара 300 години. Но защо е  трябвало да се промени хода на историята?

Измама с Вселенски мащаби


Хипотезата, че вместо в двадесет и първи крадено от 30думи век, ние с вас живеем в осемнадесети век, е изложена в книгата  „Измисленото Средновековие на историка от Мюнхен Heribert Illig. Какво го подтиква към такава парадоксална идея? Изучавайки историята на ранното средновековие (от VII до X в.), изследователят внимателно проучва всички налични паметници на литературата, архитектурата и материалната култура. И крадено от 30думи открива много странни неща.

Първо, за този период, който историците наричат Тъмните векове, все още има много малко информация. И всички те са базирани на по-късни източници! крадено от 30думи Само си помислете: от един огромен период от време (300 години) не е запазена нито една хроника, пергамент и книги.

На второ място е същият  проблем – с археологически паметници и артефакти. Нито в  един от градовете, известни още от римско време, не е запазен културен пласт датиращ  от VII крадено от 30думи – IX век. Къде е изчезнал?

“ Великият сън“

Ето само част от впечатляващ списък от несъответствия с официалната историческа наука, намерени от  Heribert Illig.

Според летописите, маврите пристигат в Испания през 711. Но първите сгради, построени от тях, датират едва от  началото на Х век! В какви къщи, е крадено от 30думи въпросът, в които са живели бедните маври всички тези триста години?

В VII век проповедник Columban основал манастир в Галия. Изглеждало, че техният брой ще продължи да нараства – но не. Следващият манастир в Галия е строен чак през 1084, когато възниква орденът на картезианците. Оттогава манастири и монашески ордени крадено от 30думи се появяват със същата честота, както гъби след дъжд. Францисканци, целестинци, доминиканци, терциани и сервити основават манастир след манастир. Но защо те не са направили това преди? Каква е била причината за такава дълга пауза в църковния живот?

Последните антични мозайки са от VII век. А следващите образци от крадено от 30думи този  вид изкуство се появяват чак през 1018. Излиза, че за триста години хората „забравят“ тази технология?

Всички тези странни факти навеждат само на една мисъл – в периода на ранното средновековие цялото човечество е било в спящо състояние. Не се споменава за това как през това хората са живели крадено от 30думи и какъв е бил техния начин на живот. Може би тези три века съвсем не са всичко? Heribert Illig смята, че времето от  611-914 година просто е измислено от средновековните хронисти.

Поръчка на държавата и Църквата
Ден и нощ в различни манастири са седели книжниците и щателно са разработвали 300 крадено от 30думи години фалшива история. Описани са несъществуващи битки и подвизи, монарси, който никога не са се възкачвали на престола, династични бракове и придворни интриги. Фантазии. Всъщност на кого е притрябвала такава мащабна фалшификация на историята?

Според Heribert Illig, поръчител на тези съмнителни дейности може да бъде Отон III, френски император, който крадено от 30думи е царувал от 996 до 1002 г.  Майката на императора е византийската принцеса Feofaniya, която и  след брака си поддържа тесни връзки с византийския двор. А тогавашният папа Силвестър II, който издига на престола същия този  Отон, е експерт по арабска математика и астрономия …

но защо е трябвало да крадено от 30думи добави  към съществуващата дати над 300 години? Работата е в това, че положението на Отон III е незавидно. Страната е изчерпана от постоянни грабежи, сенаторите се бунтували, силата на властта е толкова слаба, че Кралският дворец периодично попадал в обсада, от собствените му поданици. Спешно е необходимо да се обедини крадено от 30думи нацията и имало нужда от национална идея. И тогава монархът, който за момента е бил много начетен и образован решава  да играе на суеверния страх на европейците. Той съобщава, че в двореца не е края на VII век, а края на X. Каква е разликата, ще кажете? Факт е, че крадено от 30думи преди настъпването на фаталния Х век  цяла Европа изпада в паника. Хората сериозно смятали, че датата „1000“ е отправна точка за апокалипсис. Масовата истерия е толкова силна, че много заможни господа побързали да се покаят, да раздадат всичките си имоти и да приемат монашески сан. След като изиграва добре тази крадено от 30думи постановка, Отон успява да повиши доверието в църквата и държавата.

Освен това е било необходимо да се обединят хората, да им се даде един положителен пример за подражание. И тогава е изобретен образа на крал Карл Велики, легендарният император. Той се бори със сарацините, защитава слабите и онеправданите, изгражда храмове крадено от 30думи и манастири – по принцип, въплъщава всички качества на един идеален владетел и воин.

Измислицата постига целта си – доверието към Отон е значително подобрено. Въпреки това, неговото царуване е краткотрайно, починал е съвсем млад.

Опитите за фалшифициране на събитията са известни още от древни времена, дори в древния Египет, крадено от 30думи фараонът е бил рисуван много по-красив, отколкото е бил, а хроникьорите са им приписвали несъществуващи, но героични дела. Например фараонът Рамзес II, както се  оказва, прави “неоценим” личен принос за битката при Кадис.

Има се предвид, че в действителност цялата заслуга на Фараона е била да  избяга с неговата охрана крадено от 30думи пред лицето на малък отряд врагове.

Но фараонът Ехнатон е имал по-малко късмет. Той се опитал да премахне всички богове и да прехвърли религия върху само един Бог на слънцето. Но след смъртта му, политеизма се връща и е наредено името на Ехнатон да се унищожи във всички хроники. Като крадено от 30думи че ли еретикът – отстъпник никога не е съществувал …

Първият официален пренаписвач на историята  Русия се смята, че е  Иван Грозни. С негова заповед  е създаден „Лицевой свод“ – историческа хроника, в която всички противници на царя са били  представени като престъпници. Освен това, царските секретари изобретяват и болярско крадено от 30думи въстание през 1533 г. – с изключение на „Лицевой свод“, за него не се споменава никъде другаде.

Историята е била пренаписвана и в нацистка Германия, при Сталин и след него. Целите на фалшификациите в повечето случаи са едни и същи: да се укрепи позицията, да се омаловажи достойнството на другите, крадено от 30думи обосновавайки правото им на власт, да облагородява историята на своя народ.

Способите за създаването на един исторически мит са много разнообразни – от появилите се от нищото архивни документи до научни теории, които оправдават една определена позиция. Но най-ефективният начин да се оказва влияние върху масите са литературата и киното.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Post Comment