Posted inБез категория

БАРОЗУ: Или спешни мерки или демокрацията в Европа рухва

Демокрацията може да  „рухне“ в Гърция, Испания и Португалия, ако за  борба  с кризата с дълговете не се вземат спешни мерки, пише Daily Mail, позовавайки се на ръководителя на Европейската комисия.

В изказване пред шефовете на профсъюзите миналата седмица председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, описа „апокалиптична“ картина, според която засегнатите страни могат да станат жертви на военни преврати или на народни въстания заради  вдигане на лихвените проценти и срив на обществените услуги поради  липсата на финансови средства в дъражавната хазна, пише авторът Джейсън Гроувс.

John Monks, председател на Европейската конфедерация на профсъюзите заяви, че е „шокиран“ от сериозността на предупреждението на  Барозу, бивш министър-председател на Португалия.

„Имах разговор с г-н Барозу миналия петък за това какво да се прави с Гърция, Испания и Португалия и други страни, и посланието му е ясно:“ Ако те не притежават пакет от строги мерки, тези страни могат просто да престанат да съществува във формата, която ние наричаме демокрация. Те нямат избор, това е всичко „- казва Monks.

„Той беше много, много развълнуван. Той ни шокира с една апокалиптична визия за демокрацията в Европа, рушаща се заради дълговете си „, – добави той.

Източник: Daily Mail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *