Posted inБез категория

Публикуваха разговорите на пилотите в самолета на Качински

Вината за катастрофата на самолета с полския президент Лех Качински не трябва да се прехвърля изцяло върху членовете на екипажа на разбилия се Ту-154, заяви източник от полските военновъздушни сили, близък до разследването на катастрофата. Той казва, че на една от черните кутии на самолета са записани думите на един от пилотите: „Да се кацне в тази ситуация е невъзможно“.

По-рано, на 19 май,  представители на Междудържавния авиационен комитет заявиха, че според разшифровка на записите,  в пилотската кабина на президентския Ту-154, непосредствено преди катастрофата е имало две неупълномощени лица. Според председателя на структурите за вътрешен одит Татяна Анодина, идентичността на един от тях е установена.

Само че тя отказа да съобщи името му, позовавайки се на морални и етични стандарти.

Въпреки това украинската информационна агенция UNIAN цитира източник, близък до членове на международната комисия за разследване на катастрофата, като назова хората, които са били в пилотската кабина. Това са директорът на дипломатическия протокол в Министерството на външните работи Мариуш Казана и командира от полските ВВС генерал Анджей Блазик.

Събраният парче по парче самолет Ту 154 М.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

loading...