Tри версии за катастрофата със самолета на Качински-видео

    Според последни данни на прокуратурата на Русия, на борда на самолета са били 132 души. Катастрофата е станала около 10 часа и 50 минути в покрайнините на град Печерск,  Смоленски регион по време на кацане в тежка мъгла. Образувано е наказателно дело за престъпление  съгласно част 3 и член 263 от Наказателния кодекс на Русия (нарушаване на безопасността на въздушния транспорт, поради небрежност,  причини ла смъртта на две или повече лица). Според пресслужбата на разследващата комисия, се разглеждат различни версии на случилото се, включително и неблагоприятни атмосферни условия, човешки фактори, технически трудности и други. Както съобщава газета.ру, като се позовава на пресслужбата на администрацията на район Смоленск, екипажът на самолета на Качински самостоятелно е решил да се приземи, въпреки че диспечерът е предлагал кацане в Минск, на около 200 км от Смоленск.

    В момента на мастото на катастрофата се провежда разследване, като обстоятелствата на инцидента, информация за загинали и ранени са в процес на уточняване.
    ВИДЕО:

    За да окажат практическа помощ на мястото на бедствието са пристигнали опитни следователи и криминалисти от централния апарат на следствения комитет на РФ.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *