13 самолети изчезнаха от радарите в центъра на Европа

avionПоради неизвестна засега техническа неизправност 13 самолети наведнъж са изчезнали от екраните на радарите в самия център на  Европа. Диспечерите казват, че това се случва за втори път този месец. Австрийската служба за безопасност съобщава за два случая на изчезвания на самолети от радарите, съобщава AP.

Инцидентите са станали на 5 и 10 юни. За проблемите с наблюденията на самолетите съобщи  говорителят на службата за наблюдение на полетите на австрийската компания за мониторинг  Austro Control Markus Pohanka.

Данните за самолетите, които са в небето, изчезнали от радарните екрани за 25 минути. За подобни проблеми съобщиха още диспечери от Германия и Чешката република.

Разследване на инцидента е започнала Европейската агенция за авиационна безопасност.

One thought on “13 самолети изчезнаха от радарите в центъра на Европа

  1. След изчезването на самолета, той е бил следен от военните радари на Малайзия, като е засякъл, че е направил нов завой, този път надясно над полуостровната част на страната. Военните не са предприели никакви действия, защото са разчели самолета като приятелски. Два часа след изчезването на MH370 те са уведомили министъра на отбраната на Малайзия, който е предал информацията на премиера Наджиб Разак. Информацията обаче е била запазена, за да не се пречи на разследването

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *