Posted in

Иран насочи военни кораби към морските граници на САЩ

Командването на ВМС на  Иран съобщи в събота , че страната е изпратила военни кораби към морските граници на САЩ, пише агенция Fars.

“ Кораби на ВМС на Иран вече са започнали пътуването си до Атлантическия океан през водите край бреговете на Южна Африка. Иранският флот приближава морските граници на САЩ , и тази маневра е послание“ – заяви  командирът на северния военно-морски флот на Иран адмирал Резайи Хадад.

Отношенията на САЩ и Иран остават напрегнати , независимо от факта , че страните постигнаха  в рамките на преговорите между Иран и шесторката международни посредници споразумение, по мерките за мащабно орязване на  ядрената програма на Ислямската република.

Командването на иранския флот многократно съобщаваше за  плановете си да изпрати военни кораби в Атлантическия океан. Според агенцията, така Иран реагира на „засиленото присъствие на военноморските сили на САЩ в Персийския залив“. В  Бахрейн е седалището на щаба  на пети  флот на военноморските сили на САЩ . През последните две години , американците провеждат мащабни учения в региона, посочва агенцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *