И още за вълшебните свойства на содата

    Сода бикарбонат има във всеки дом. Евтина и достъпна,  содата се ползва не само в кухнята , но е и незаменимо лекарство в  домашната аптечка.

    Содата за хляб е изобретена от френския химик Льобланк в края на XVIII век. Първоначално това откритие е било държано в тайна в продължение на много години, и само новият  метод за производството му допринася за разпространението на содата,  особено в сладкарската бизнес.

    – Сода , разтворена в мляко е едно от най-добрите средства за облекчаване на кашлица : содата перфектно втечнява храчките. Лекарите препоръчват да се разтвори 1 чаена лъжичка сода за хляб във врящо мляко и да се пие през нощта.

    – Нищо не облекчава така добре болки в гърлото,  както гаргара 5-6 пъти на ден с разтвор на сода бикарбонат ( 2 чаени лъжички сода бикарбонат в чаша с топла вода ) .

    – Хремата минава бързо след като се капе в носа разтвор от сода. А при обилен секрет се препоръчва 2-3 пъти на ден да се прави промивка на носа със същия разтвор.

    – При конюнктивит също помага многократно промиване на очите с  разтвор от сода, като се използва мек памучен тампон. Само не забравяйте , че памучният тампон може да се използва само веднъж.

    – Содата отдавна се използва в медицината като средство за лечение на аритмия . Внезапна поява на сърцебиене може да бъде спряна, като се вземе половин чаена лъжичка от това  средство.

    – Содата помага и при хипертония: благодарение на засиленото извеждане на течности и соли от организма , тя понижава кръвното налягане. Половин чаена лъжичка сода за хляб, приета заедно с лекарства, помага за намаляване на дозата им.

    – Содата освен това е ефективно средство и  срещу морска болест . Също така, тя може да помогне при голяма загуба на кръв, отравяния, които се проявяват с многократно повръщане и диария, продължителна треска с обилно изпотяване . За да се компенсира загубата на течности,  характерна за всички тези случаи, е необходимо да се подготви содено -солев разтвор: половин чаена лъжичка сода за хляб и 1 чаена лъжичка сол, разтворени в 1 литър топла преварена вода и да се дава на пациента по една супена лъжица на всеки 5 минути.

    – Без да предотвратява изпотяването, содата неутрализира киселата среда , и , съответно , неприятната миризма . Ето защо, през летните утрини е полезно да избършете подмишниците с малко парче памук , натопено в разтвор на сода.

    – Разтвор на сода помага за премахване на ефектите при  ухапвания от насекоми, успокоява сърбежа предотвратява навлизането на бактерии в раната.

    – При простуда се изсипва в чайника една чаша вода, добавя се  една чаена лъжичка сода за хляб . Когато заври водата , на чучура на чайника  се поставя тръба от хартия и се вдишва над парата  10-15 минути.

    – При възпаление на венците   се смесват сода за хляб с малко вода и се  прилага с пръстите  по линията на венците върху малък участък от устата. След това се почиства с  четка – така се неутрализират киселинните бактерии.

    – Много често дисфункция на стомаха може да предизвика главоболие и не само. В този случай е достатъчно да се изпие чаша мляко със стайна температура с две щипки сода.

    – За прочистване на червата понякога се използва сода за клизми (1 чаена лъжичка сода за хляб на процедура). А в съотношение 1 супена лъжица сода за хляб на 1 литър вода,  се използва за промивка на стомаха .

    – При набръчкана, груба и напукана кожа на лактите е полезна специална баня. В леген се налива 1 литър гореща , сапунена вода и се добавят 50 грама сода. Лактите се намазват с крем и се потапят в получения разтвор в продължение на 10 минути, от време на време леко се трие кожата на лактите с пемза . След това се намазва  с крем и се държи в разтвора в продължение на 10 минути. След процедурата, лактите трябва да бъдат изсушени и да се намажат с крем . Курсът на лечение е  8- 10 бани.

    – При прекомерно изпотяване краката трябва да се  мият сутрин  и вечер с воден разтвор на сода ( 1 супена лъжица сода на 1 чаша топла вода).

    Предишна публикация : Рецептите за лечение на рак със сода бикарбонат на д-р Симончини (видео)

    бел.ред.: 30думи не препоръчва никакво лечение, а само дава различни гледни точки.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *