Нов метод за борба с безработицата – автобиография на билборд

    bilbord-cvРазочарованият френски работник Laurent Le Bret реши да прибегне до един много неочакван начин да си намери работа – като публикувате автобиографията си на гигантски билборд до  пътя с надпис „Всичко, което той иска за Коледа – това е работа“.

    Противно на съмненията, желанието му се сбъдва. 41 -годишният мъж, който е бил безработен пет месеца,  получил временна работа, която след пробен период от три месеца, може да се превърне в постоянна.

    Билбордът с размери 4х3 метра е бил монтиран на магистрала RN7, в  близост до град Ривиера Aнтиб,  в югоизточната част на Франция,  на 17 декември .

    Заедно със снимка на усмихнатия Le Bret с шапка на Санта Клаус, CV-то започва така: „Мениджър, владеещ три езика, търси  работа в областта на туризма и ресторантьорството. Всичко, което искам – това е работа“ .

    В рамките на 10 дни след поставянето на автобиографията си , той е поканен на интервю за позицията   мениджър в курорта Azureva близо до Антиб.

    Следва да се отбележи , че той е получил хубав подарък и  от фирмата за реклама Pisoni PUBLICITE, която му „публикувала“ автобиографията езплатно.

    „Мислехме, че това е една интересна идея. Когато хората идват при нас с такива идеи , ние винаги се стремим да направим най-доброто.  Ние сме много щастливи да покажем как работим , и че това помогна на г-н Le Bret да се върне на работа“, – отбелязва  генералният директор на компанията Винсент Пиот.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *