Холандските проститутки поискаха пенсионно равенство с футболистите

    Холандските проститутки поискаха от властите на страната да им предоставят пенсионни облекчения, подобни на тези, които получават професионални футболисти,  съобщи Agence France – Presse , позовавайки се на адвоката на фирмата Freya, която бе създадена с цел организиране на законната проституция в град Утрехт.

    Адвокатът Вил Пост иска за проститутките  облекчени пенсионни вноски, а основание за искането му е, че проститутките, както и футболистите, упражняват тежък физически труд в най-продуктивните си години. Освен това, според Пост, мъжете предпочитат млади момичета, което намалява за жените времето, в което упражняват професията си и те нямат възможност да спестяват средства.

    През 2011 г. в  медиите се появиха информации, че сексиндустрията в Холандия може да бъде обложена с данък, а след това тези средствата да се ползват за погасяване на дефицита. Според данни на BBC News от 2011 г. , годишните приходи на проститутките в страната достигат 625 милиона евро .

    Холандия легализира  проституцията през 2000 година. В случай на официална дейност,  проститутките може да разчитат на достъп до мерките за социална подкрепа, включително обезщетения за безработица и държавна пенсия. Освен в Холандия, проституцията е легална например в Дания , Германия , Швейцария, Гърция, Белгия и Латвия.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *