Джордж Сорос купи част от акциите на FCC, която построи Дунав мост -2

    sorosAмeриканският финансист и инвеститор Джордж Сорос купи 3% от нерентабилната испанска инфраструктурна компания FCC от  семейството на нейните основатели. Това  съобщава  Reuters, позовавайки се на испанските медии. Точната сума на сделката не бе оповестена .

    Миналата седмица  семейство Копловиц  реши да продаде 3,8% от акциите от своя  мажоритарен дял в компанията за да намали личния си дълг. Общата стойност на постъпленията от продажба на активи се оценява на 72 милиона евро.

    Въпреки продажбата на акции, Esther Koplovits остава най-големият акционер на компанията, в момента тя притежава около 51 % от акциите.

    FCC е една от водещите инфраструктурни компании в света по обем на поръчки. Според последния финансов отчет на компанията , тя работи в 56 страни. В пакета  на нейните проекти влиза широка гама от инфраструктурни дейности , като се започне от изграждането на пътища и жилищно строителство и се свърши с изграждането на летища и метрополитени. В частност , компанията се занимава с изграждането на сгради на летищата в Мадрид и Барселона.

    През юли тази година компанията подписа договор за 6,07 милиарда долара за изграждането на три линии на метрото в столицата на Саудитска Арабия – Ер Рияд. Сред другите международни проекти на FCC е възстановяването на построения през 1960 г. исторически мост  Gerald Desmond в Лос Анджелис и изграждането на първото метро в Централна Америка – в  Панама.

    бел. ред. FCC e фирмата , която построи Дунав мост – 2 при Видин и Калафат.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *