Катрин Деньов и други звезди са против наказването на клиентите на проститутки

    626628_20131116171130Във Франция  проституцията не е забранена от закона. „Не  подкрепяме и не насърчаваме проституцията, ние отказваме да се санкционират тези, които се занимават с проституция, и тези, които купуват техните услуги“.

    Около 60 френски знаменитости , включително Катрин Деньов, още актьори и режисьори, музиканти и художници, както и бившият министър на културата, са подписали петиция срещу плановете на правителството на Франция да въведе нов закон, който да наказва клиентите на проститутките, пише Франс Прес.

    „Ние искаме истински дебат без идеологически предразсъдъци “ – се казва в документа, цитиран от френските медии.

    Френското правителство възнамерява да въведе ново законодателство за борба с проституцията,  и ще го представи за одобрение от Парламента  на 27 и 29 ноември. Законопроектът предвижда глоба в размер до 1500 евро за първи път, когато някой бъде заловен, че купува услугите на проститутка, и до 3000 евро – ако бъде хванат отново.

    Днес  във Франция  проституцията не е забранена от закона. Но френското законодателство счита за престъпление въвличането на непълнолетни лица в проституиране , както и всякакви форми на сексуално насилие и тормоз. В момента много френски политици подкрепят пълната забрана на проституцията в страната.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *