Австралийка оживя 42 минути след смъртта си

    Живот след смъртта е възможен! Това са съумели да докажат  австралийски лекари „възкресявайки“ 41-годишна пациентка  42 минути след като констатирали нейната смърт.

    Майка на две деца Ванеса Taнасио била приета в болница в Мелбърн в тежко състояние,  в резултат на масивен инфаркт. Парамедиците направили отчаяни опити да реанимират жената по пътя към клиниката Monash в линейката, но когато пристигнали, била обявена за  мъртва.

    Но съдбата се усмихнала на Ванеса. Днес тя вече може да седи  и  да общува  със сина   и дъщеря си – 9-годишния Макс и 11-годишната  Ела, които идват да я посетят всеки ден.

    Ванеса, както  отбелязват австралийските медии е „пациент  чудо, който дължи живота си на високотехнологична машина, която поддържа притока на кръв към мозъка“.

    След смъртта на жената,  мозъкът и все още функционирал  благодарение на иновативното устройство LUCAS2, на стойност 15 000 долара. Благодарение на него хирурзите успешно извършили спешна операция на сърцето, връщайки живота на пациентката.

    Ванеса казва, че по-рано, че не е имала никакви проблеми със сърцето и инфарктът я връхлетял внезапно.

    Според публикация в  Online Mail, един от представителите на болницата нарича оцеляването на Танасио като „нещо удивително.“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *