Роухани се смее на заплахите на Нетаняху

    Новоизбраният президент Хасан Роухани игнорира  заплахата от военни действия срещу Ислямската република от страна на министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху, като каза, че подобни предупреждения само „го карат да се смее.“

    „Когато някои (САЩ и Израел) казват, че всички бъдещи версии на събитията са на масата им, а когато нещастни регионални страни (Израел) говорят такива неща, това ме кара да се смея,“ – заяви Роухани в обръщението си към ветерани от войните.

    „Ционистите ни заплашват?“ – изненадва се новият президент и  заяви, че въпреки всички обещания, Израел е спрял да заплашва с ответни удари Иран.

    Нетаняху в неделя поднови заплахите си за военна интервенция, ако Иран не спре ядрената си програма. Министър-председателят  описа Роухани като „вълк в овча кожа“, който ще „се усмихва и ще прави бомба.“

    „Ние сме по-близо, отколкото  Съединените щати и сме по-уязвими и следователно ние трябва да отговорим на въпроса как да се спре Иран, вероятно преди това да направят Съединените щати.“ – заяви Нетаняху в интервю за CBS News.

    „Те са все по-близо до червената линия, въпреки че все още не са я преминали.  Те са по-близо до бомбата и трябва да го признаят.  Тези действия трябва да бъдат спрени.“ – каза израелският премиер.

    Иран е в продължение на години е в конфликт със световните сили за ядрената си програма. Западните страни и Израел смятат, че тя е насочена към разработката на ядрени оръжия. Техеран настоява, че  ядрената му програма е изцяло мирна.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *