За какво се молим , г-н президент Плевнелиев?

    AsteroidДа, наистина доста странна инициатива на президента Р. Плевнелив, която би била невероятна, ако нямаше подобен пример.

    И така. Плевнелиев  предложи провеждането на всенароден молебен за мир, здраве и благополучие в храмове на всички вероизповедания в България в петък, събота и неделя. Държавният глава е получил уверението, че такъв молебен ще се състои, съобщиха от президентството.

    Отчаянието, обхванало българите, включително и самозапалванията, бяха причина за тази среща, обясни Плевнелиев.

    Като се замисли човек, няма как да не се сети за една такава аналогична инициатива на НАСА. Когато представител на американската агенция бе извикан в Конгреса за да обясни каква е заплахата от удар на астероид върху Земята и какви начини има това да се предотврати, ученият от НАСА даде ясна препоръка: За да не се случи това , трябва само да се молим! Няма как да се спре астероид, насочил се към планетата.

    Същият ли е случаят и с Отчаянието, обхванало българите, включително и самозапалванията?

    Вероятно е същият, поне що се отнася до Плевнелиев. Вероятно той иска да ни каже, че няма как да се спре разрухата в страната и че ТОЙ нищо не може да направи по въпроса. А нас ни съветва да си налягаме старите парцали, и ако сме много отчаяни – да се молим. И дава пример….

    Наистина България е ужасно място, където само молитва може да помогне…Макар да не ни заплашва (засега) астероид, а само шепа обезумели от лакомия и злоба олигарси, които грабят с помощта на всички властови институции…

    Някой обаче твърдеше, че лозето не искало молитва, а мотика. Избираме…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *