Sony пусна най-бързия домашен интернет в света

    Японският   интернет провайдър „So-Net Entertainment“, собственост на корпорацията „Sony“,  пусна в Япония супер-бързата оптична мрежа „Nuro“, която осигурява скорост на сваляне до 2 Gbit / сек и скорост на качване до 1 Gbit / сек., съобщиха от компанията.

    Да се свържат  с новия високоскоростен Интернет ще могат засега жителите на Токио и шест  близки  префектури. Абонаментът няма да е от най-високите  – 4980 йени /51 USD/ за месец. Въпреки това потребителите ще трябва да подпишат двугодишен договор с доставчика и да заплатят 52 500 йени (535 долара) за включване.

    В САЩ, в Канзас Сити и Остин вече работи подобна високоскоростна мрежа, наречена „Google Fiber.“ Скоростта на сваляне е два пъти по-ниска от тази на японския аналог /1 Gbit /,  а  таксата за интернет с включен  TV   пакет  е $ 120 на месец.

    В Япония, по-голямата част от потребителите няма да са в състояние да оценят напълно новата технология, защото почти всички домашни компютри са с интегрирани мрежови адаптери, които намаляват скоростта на сваляне до 1 Gbit / сек.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *