НАСА откри три подобни на Земята планети

    nasaТелескопът на NASA Kepler е открил три планети, които по своите физически характеристики може да са  дом на цивилизация извън  Земята, пише CNN.

    Две от планетите, които са обозначени като  Кеплер-62е и Кеплер-62f, се въртят около звездата си в група от още три други космически тела. Според учените, най-отдалечената от светилото – звездата Kepler-62 – планета,  е най-подходящото място за съществуването на подобен на земния  живот.

    „Вода в течно състояние  на теория може да съществува на повърхността на всяка от планетите,“ – се казва в доклада на изследователите. Наличието на вода в течна форма, а също и съответстващи на земята размери, което означава  подходяща за човека гравитация, засега са основните фактори за търсене.

    В допълнение към тези планети, вниманието на астрономите привлича и Kepler-69C, която също се счита за кандидат за съществуването на извънземен живот. „Всички тези обекти, които открихме,  са с най-близки до земните характеристики от всички наблюдавани по-рано“, – заяви Tom Barkley от НАСА.

    Наистина,  преди откриването на нови начини за пътуване в Космоса,  всички разсъждения за тези планети са чисто теоретични. Защото звездата Кеплер-62 е на разстояние 1200 светлинни години,  а  Kepler-69 на повече от 2700 светлинни години от нас. Една светлинна година е около 9,460 трилиона км.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *