В Париж се проведе многохиляден протест срещу еднополовите бракове

    Многохиляден митинг срещу еднополовите бракове се проведе в неделя в Париж. Хиляди хора от различни департаменти преминаха от Голямата до Триумфалната  арка .

    Участниците в митинга, иницииран от организацията „Демонстрация за всички“, протестират срещу т.нар. Законопроект „Брак за всички“, който ще легализира еднополовите бракове в страната и ще позволи  на такива семейства да осиновяват деца. В средата на февруари  законопроектът бе одобрен от Националното събрание (долната камара) на Франция, а разглеждането му в Сената (горната камара) е насрочено за началото на април.

    Легализирането на еднополовите бракове бе едно от предизборните обещания на президента Франсоа Оланд. В момента във Франция са разрешени граждански съюзи на еднополови двойки, но социалистите решиха да легализират гей браковете и да дадат възможност на тези семейства да осиновяват деца. Протива това са представители на дясната опозиция и Католическата църква.

    Предишната масова демонстрация на противници на гей браковете се проведе на 13 януари на Марсово поле в Париж – тогава участие взеха от 340 000 (според полицията) до 800 хиляди души (според организаторите).

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *