В Индия работници на чаена плантация изядоха работодателя си

    В Индия полицията обвини работниците на чаена плантация в убийството на работодателя им и в  канибализъм, съобщи Agence France-Presse.

    През декември работниците на чаена плантация, намираща се в щата Асам, организирали бунт. Близо хиляда протестиращи заобиколили и подпалили  бунгалото на собственика на плантацията. В резултат на това собственикът и съпругата му били убити.

    „Разследването показа, че най-малко петима работници са яли от плътта на плантатора и съпругата му, след като те били брутално убити,“ – каза на 1 януари  заместник-началникът на полицията Нумол Махатао (Numol Mahatao). Според него, следователите вече имат един свидетел – също работник.

    Според полицията в убийството са замесени 15 души. Също така са идентифицирани подстрекателите на бунта. Девет от тях са в ареста.

    В Асамсе  произвежда около 55% от чая в Индия. АФП отбелязва, че  условията на живот на работниците на тези плантации са много тежки – те живеят в неудобни жилища и практически не може да използват медицински услуги, трудовите им  права не се зачитат.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *