Изследването „Страните, в които е най-добре да се родиш“ постави България на дъното

    Изследователите от Economist Intelligence Unit определиха Кения, Нигерия и Украйнаrajdane като едни от най-лошите страни в света,  в които можеш да се  родиш. България е  на 61-во място..

    „Компанията е изследвала 80 страни, като ги класира според 11 показателя, за да  определи “ която страна предлага най-добрите възможности за за здравословен, безопасен и балагополучен живот за години напред “ – се казва в статията си.

    Отчетени са икономическия климат, стандарти на  здравеопазване, политическа свобода, равенство на половете, безопасност на труда, престъпност, икономически прогнози за 2030 г., когато децата, родени сега ще са в зряла възраст. Лидерите на научното изследване са Швейцария, Австралия и Норвегия. Сред първите са още  Ирландия, Нова Зеландия, Канада, Австрия, Хонг Конг, Сингапур, Тайван.

    „Бедността, насилието и / или липсата на свобода  определи най-лошите страни за раждане … Трите най-лошите страни в края на класацията са  Нигерия, Кения и Украйна – пише „Вашингтон пост „.

    „Неравенството плюс бедността – това е много по-лошо, отколкото бедността. Три красноречивите примери тук са Ангола, Казахстан и Украйна …

    А България е на 61-място, зад такива страни като Куба, Румъния, Иран, ….

    http://www.economist.com/news/21566430-where-be-born-2013-lottery-life

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *