The Times: Апокалипсис скоро

    „Лошата новина е, че утре по календара на маите настъпва край на света, и именно затова пишем тази уводна статия днес, докато все още можете да я  прочетете,“ – съобщава The Times.

    „Добрата новина? Това, че още не сте започнали Коледно пазаруване, вече не е от значение,“ – пише изданието.

    Авторът изброява редица причини, заради които си струва да си направите „парти в стила на маите: тази вечер „магазините ще правят промоции тип: „Последният ден на този свят „с големи отстъпки“,  ако никой не ви е поканил за Нова година, това вече  нищо не значи“.

    „Можете да се насладите на вечеря с 8 000 калории, знаейки, че утре няма да се налага да   сваляте във фитнеса  натрупаните килограми“ – продължават да  изброяват положителните аспекти на предстоящия край на света авторите.

    „Ако на пияна глава сте изръсили глупава шега на шефа на банкета и той е изсъскал гневно: „Ти си  мъртъв“, то за кого това се отнася, вече не е толкова безспорно“ – отбелязват авторите на статията.

    И – най-важното – всичко това може да бъде заблуда, казват редакторите. „Може би календара на маите завършва през 5015 година, а ние  просто го гледаме   с главата надолу“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *