Пилешката супа помага против простудата

    Учените са доказали, че едно от разпространените народни средства за лечение на простуда – пилешката супа,  наистина работи заради съдържанието от карнозин, който помага на имунната система в борбата с простудни инфекции на ранните етапи на развитие, съобщава The Daily Mail

    Проучване, посветено на възможностите на пилешката супа, са провели учени от Небраска, които са проверили ефекта и върху образуването на слуз в носа на петнадесет доброволци. Оказало се, че супата  увеличаване теченето на слуз, което пък очиства дихателните пътища.

    Освен това пилешката супа   активира  защитен механизъм в носа, непозволяващ на инфекцията да навлезе навътре. Наистина, за да може карнозинът  постоянно да подпомага имунитета, той трябва да се намира постоянно в организма.

    Според учените, пилешката супа е по-ефективна  от пилешкия бульон, тъй като хранителните вещества, съдържащи се в зеленчуците и пилето, имат комплексен ефект върху организма на човека, нападнат от вируса.

    За лечебните свойства на пилешка супа преди повече от десетилетие съобщи американският лекар Стивън Ренард, който доказа, че супата може да забави движението на неутрофилите, като не им дава възможност да стигнат до горните дихателни пътища.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *