Китайците представиха мощния смартфон Oppo Find 5

    Китайският производител Oppo анонсира флагманския смартфон с мощен софтуер и HD екран Find 5, чиито продажби ще започнат скоро.

    В Пекин бе показан смартфонът Oppo Find 5.  Устройството е интересно преди всичко със своя дисплей. В него се използва 5 „Full HD – екран IPS  с гъстота на пикселите от 441 PPI и технологията OGS (сензорен слой на самия екран).

    Новото устройство с Android 4.1.2 работи на четириядрената платформа Qualcomm APQ8064  от серията Snapdragon S4 Pro. Смартфонът е оборудван с 2 GB оперативна памет и капацитет на батерията на 2500 мА. Радио модулът поддържа всички популярни безжични протоколи: Wi-Fi DLNA, Dolby 3D, Dirac HD, GPS.

    В предната част има 1.9-мегапикселова камера, а отзад – 13-мегапикселова с 1/3.06  сензор (най-вероятно ново поколение  Sony Exmor RS), диафрагма  f/2.2 и оптика с четири покрития и филтри.

    Устройството е в състояние да прави HDR-снимки, да снима видео със 120 кадъра в секунда и 100 снимки за 5 секунди в серия. HDR форматът се използва както за фото, така и за видео, и според Oppo се използва за първи път в света.

    Що се отнася до звука в смартфонa,  Oppo Find 5  поддържа кодиране и декодиране на некомпресирано аудио Dirac HD, коeто осигурява високо качество на звука.

    Сред констатираните недостатъци e липсата на слот за карта с памет в устройството, така че притежателите на мобилния телефон  трябва да разчитат само на капацитета на паметта от 16 GB, без каквато и да е възможност да се увеличи.

    Oppo Find 5  ще струва около $ 480 в Китай, а в САЩ  –  $ 499.  Oppo Find 5 ще се появи в началото на 2013 г.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *