Паралелните раси хора – хобитите и гигантите

    Паралелните раси хора – кои са били те ? Кои са били тези митични хобити  и гиганти  и защо са изчезнали, а е останал само нашият вид….

    Старият завет разказва как бъдещият цар  на Израел Давид като юноша , успял да  победи гиганта Голиат с камък от прашката си. Макар мнозина да смятат, че това е само  мит, наскоро открити по време на разкопки през 2005 г. в Израел древни надписи върху глинени парчета свидетелстват, че Голиат може и да е съществувал реално.

    Надпис с думите «Alwt и WLT» според проф. Аарон Демски, съвпада с името Голиат. Изследванията потвърждават, че надписът е издълбан около 950 г. пр. Хр, и според  библейски учени съвпада с тогавашните събитията, пише emssuhome.net

    Но потвърждаващите съществуването на митичнaта личност Голиат древни надписи, неочаквано повдигат по-интригуващ въпрос – дали е бил гигант Голиат?

    Доказателства, събрани от цял свят през миналия век показват, че  съществуването на истински гиганти не е твърде странно. В действителност, тези открития предполагат, че човечеството в древни времена може да е съществувало в три размера: гиганти, хора и хобити.

    През есента на 2004 г. група изследователи, работещи в Индонезия, откриват останките на мъже от расата на „хобитите“ с размери не повече от три фута. Изследователите открили, че тези малки хора са живяли заедно с човека преди около 13 000 години.

    Изследователският екип, заедно с индонезийския палеонтолог проф. Т. Джеймс, нарекли представителите на тази миниатюрна раса Homo florescence в чест на индонезийския остров Флорес, където са намерени скелетите. Някои казват, че тези хобити все още бродят из джунглата, което накара много изследователи през последните години да посетят острова в търсене на живия мит.

    За расатa на гиганти има повече материал. Останки  от гиганти са намерени в почти всяка част на света: Тунис, Пенсилвания, Глен Роуз, Тексас; Гаргаян на Филипините Сирия, Мароко, Австралия, и по целите  Урбаски планини в Испания. Може би най-популярен и научно признат пример е „Гигантът Джава“, намиращ се в южната част на Китай.

    Човешките останки в близост до южната част на Китай са с по шест пръста на всеки крайник. Тази полидактилна характеристика е често срещана сред мъжете, както се вижда от примерите. В Грузия са намерени скелети на мъже  с ръст 9 до 10 фута, които също имат по шест пръста на ръцете и краката.

    Някои библейски пасажи споменават за  гиганти. В книгата на Самуил също се споменава за гиганти с шест пръста:

    21:20 Настана пак война в Гет гдето имаше един високоснажен мъж с по шест пръста на ръцете си и по шест пръста на нозете си, двадесет и четири на брой; също и той бе се родил на исполина.

    Въпреки неопровержимите доказателства, скелетни свидетелства, инструменти и зъби, които далеч  надхвърлят размерите на стандартния човек, все още не се правят достатъчно изследвания на това явление.

    В съвременния свят често се оценява споменаването на три разновидности на човешката раса, като продукт на развинтено въображение. Мистерията остава неразкрита  по цял свят.

    Ако тези три вида човеци действително са  съществували, защо два от тях са изчезнали? Дали те са имали приятелски или враждебни отношения с нашите предци? Дали са си помагали един на друг? Дали се игнорирали един на друг? Какви са били социалните им структури? Засега ние можем да  се обърнем към историята на далечното миналото и да се чудим колко митове ние все още трябва да  открием, за да се намерят такива доказателства, които са приемливи за всички.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *