Само по дрехите посрещат – забравете за вътрешната си красота

    Помните ли поговорката: По дрехите посрещат, по ума изпращат? Тя и сега е вярна, но  само в първата си част.

    „Лоши новини за грозните патета, както и за тези, които не следват модата: външността за нас сега е не по-малко важна от всякога“, – пише Daily Mail, като се позовава на онлайн проучване.

    Три пети от британците признaват, че формират мнение за един човек в първите пет секунди от общуването с него, а повече от една трета споделят, че външният вид определя първото впечатление за хората, казва Кати Уинтер.

    При това един на всеки десет британци – един на всеки петима мъже и 5% от жените признават, че  се отказват след първата среща, защото не им харесват външния вид или дрехите на потенциалния партньор.

    Почти половината от британците признават, че външния вид е най-важният фактор, който се взема под внимание по време на интервю, много повече от опита и квалификацията.

    „Изследванията показват, че е много вероятно да се вземат решения за хора, въз основа на външния им вид. Това може да означава, че хората получават несправедлива оценка в своята социална и бизнес среда.“ – заяви представител на сайта Wonga.com, който е провел изследването.

    Източник: Daily Mail

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *