Австралийските деца ще бъдат учени, че хетеросексуалносттта не е норма

    За  това , че хетеросексуалнноста не е нещо нормално, ще бъдат обучавани в училищата децата в Австралия, а програмата е наречена „Благородно училище“.

    Инициатор на програмата е бившият министър на образованието Верити Фърт. Съгласно новата програма на Министерството на образованието в Австралия, която се нарича „Благородно училище“, в училищата на австралийските деца сега ще се казва, че хетеросексуалността – това не е норма.

    „Хетеросексизъм“ – е една от злините, срещу които е насочена новата програма, заедно с „хомофобията и трансфобията,“ – обясняват чиновниците в образователната система. Според текста на протокола от заседанието на инициативната група „Благородно училище“ от 22 март 2011 г., програмата предвижда борба „не толкова с хомофобията, колкото с  хетеросексизма“.

    Комитетът е предложил да се задължат учителите да следят децата, дори и в извън учебно време да не   използват думи и изрази, които по някакъв начин са свързани с идеята за превъзходството на хетеросексуалните.

    За изпълнението на пилотната програма  вече са заделени 250 хиляди долара и тя вече работи в 12 държавни училища.

    Инициативата беше подкрепена и новия образователен министър Адриан Пиколи, който заяви, че неговото министерство ще направи всичко възможно да „изкорени издевателствата, свързани с хомофобията“. Подобна програма действа в щата Виктория. Тя се нарича „Коалиция за безопасни училища“, и има за цел да „подкрепи сексуалното разнообразие.“

    Програмата „Благородно училище“ препоръчва уроци, посветени на личното и физическото развитие на децата от седми клас (12-13 години), за да им даде усещане за сексапил и разнообразие в сексуалното поведение „.

    Появата във вестник «Sydney Telegraph» на  поредица от статии, критикуващи програмата и публикуването на протокола на инициативната група „Благородно  училище“ предизвика буря от възмущение сред гей и леви издания.

    Наблюдателят на „Telegraph“ Миранда Девайн написа:

    „Аз силно се противопоставям на това  да се промиват мозъците на учениците, особено когато те минават през пубертета. Хомосексуалистите са не повече от два процента от населението и аз не мога да разбера защо Министерството на образованието отделя на тази тема такова внимание „.

    „Ние ще създадем най-обърканото поколение в историята … на децата трябва да се даде възможност да се развиват по естествен начин.“

    Чиновниците отговориха на това, че няма да закриват програмата:

    „Мисля, че изборът на сексуална ориентация е във властта на човека  не повече от сексуалната му идентичност – казва Бари O’ Фарел. – Дискриминацията е неприемлива, независимо от основанията- пол, сексуална ориентация, раса или нещо друго „.

    Въпреки това, противниците на „Благородно  училище“ се опасяват, че ефектът от прилагането на програмата може да бъде пряко противоположен на този, който очакват неговите създатели.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *