Поредната ужасия от Стивън Кинг – „Доктор Сън“ излиза след година

    Американският  писател-фантаст Стивън Кинг обяви датата на публикуването на новия си роман „Доктор Сън»  („Doctor Sleep“), който е продължение на  „Сиянието» („The Shining“). Както пишат  британските медии днес,  продължението на творбата, по която бе заснет един от най-страшните филми в историята на киното, ще бъде публикувано на 24 септември 2013 г.

    В романа „Doctor Sleep“ читателят ще се срещне с порасналия Дани Торънс – син на главния герой от „Сиянието“ Джак Торънс. Сюжетът е построен около Дани, който работи в хоспис и 12-годишното момиче   Ебри Стоун, което той спасява от паранормални същества.

    През 1980 г. режисьорът Стенли Кубрик засне по романа „Сиянието“, едно от най-известните произведения на Кинг, едноименния филм със същото име,  главната роля в който играе Джак Никълсън.

    Авторът  на 50 романа, сборници с разкази, романи и мемоари, притежателят на множество награди Стивън Кинг,  в петък ще отбележи 65-та си годишнина. Според експерти, създадените от него произведения са с общ тираж от не по-малко от 350 милиона копия.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *