Кадафи бил син на френски герой от войната

    Тази история, както се оказа, вълнува западните медии не за първа  година. И изведнъж, когато Саркози реши  да свали полковника,  в медиите отново се заговори , че Кадафи е незаконен син на герой на Франция.

    През 1941 г. пилотът от военновъздушните сили на Франция от Корсика Алберт Презьози заради проблеми е принуден да кацне със самолета си  в либийската пустиня.

    Тамго приютили бедуини от племето сенуси, с едно местно момиче тогава му ражда син. Общувал ли е френският гост със семейство си по-късно  не е известно. Но две години по-късно той е е убит във въздушен бой в състава на легендарната ескадрила „Нормандия-Неман „.

    Бившите   колеги на капитан Презьози след това многократно са твърдели, че амбициозният либийския лидер е потомък на безстрашния  Корсиканец. И външно, казват те, много прилича на капитана. Но официално потвърждение в архивите на  на френските военновъздушни сили никога не е било намерено. Експерти твърдят, че французинът се е намирал на 400 мили от родното място на Кадафи.

    В същото време  братовчедът на Презьози – Франсоа признава, че е чул в семейството за историята, доколкото  може да си спомни. Когато той  попитал, му е отказано под претекст че това е „професионална тайна“.

    Около произхода на Кадафи наистина има  много тайни. Официално той е роден през 1942 г. в семейство на бедуини.

    Но по време на италианската окупация на Либия  всички документи са загубени. Единственото решение е, както се шегуват западните журналисти, да се направи ДНК-тест. Но никой не е смеел да предложи на  Кадафи такова нещо.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *