Израел ще върне Иран в каменната ера

    За да се спре иранската ядрена програма не е необходимо да се се използват ВВС  или други видове войски. С изключение на звената, отговарящи за водене на компютърни войни. В това е убеден американският сайт Washington Free.

    Става дума за използването на оръжия, използващи мощен електромагнитен импулс. Или, както го наричат, височинна ядрена експлозия, парализираща всичко, което ползва електрониката. По-специално, линиите  за комуникация и системи за управление.

    Говорейки още по-просто, става дума за края на света. При това в буквалния смисъл на думата. Лишавайки от електричество с помощта на електромагнитни импулси всички ирански обекти, Израел  ще потопи Техеран в хаос.

    А това още се нарича   каменна  ера. Именно под такова название теорията за използване на мощен електромагнитен импулс, е била представена от американския  учен Джо Тузар.

    Самият Тузар вярва, че това е единственият начин да се осигури ефективен удар по  иранската програма за ядрени оръжия. Силовите  методи вече не са в състояние да променят баланса на силите. Със силата може да се реши тактическа, но по никакъв начин не и  стратегическа задача.

    Все пак трябва да се отбележи, че оръжията, базирани на електромагнитен импулс, не са  признати от международната общност, като конвенционални. Главно, защото употребата им ще навреди на буквално всички сектори, включително и на гражданския. В допълнение  някои експерти прогнозират, че в случай на  използване на тези оръжия може да се предизвика истинска хуманитарна катастрофа,  свързана с невъзможността да се включи каквото и да било в контакта.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *