Искате да доживеете до 100 години? Кастрирайте се.

    Защо жените живеят по-дълго от мъжете, и как да се коригира тази несправедливост на природата – този въпрос си задават ако не всички, то много хора. И учените от Южна Корея  най-накрая намериха ключа към мъжкото дълголетие. Но това едва ли ще вдъхнови представителите на силния пол да получат допълнителни години живот – защото цената е  много висока. В крайна сметка    те трябва да се подложат на кастрация, пише The Telegraph.

    Изследвания в Университета в Инчеон показват, че мъжете, които са били кастрирани, живеят 20 години по-дълго. До това заключение учените стигнали след внимателен анализ на генеалогичните записи на корейския императорски двор.

    Архивът, който е на повече от 500 години, показва, че скопците, надзиравали харема  императори живеели средно  14 – 19 години по-дълго от другите мъже. А в три от тези  случая  евнусите починали на 100 и повече години, което е изключително рядко за това време.

    За сравнение, средната продължителност на живота на императорското семейство е по-малко от 45 години.

    В случая учените подозират, че причината за дългия живот е липсата на тестостерон, който може да намали продължителността на живота. С това се обяснява защо жените живеят по-дълго от мъжете.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *