Джапанките са най-опасните обувки

    Ортопедите твърдят, че джапанките за краката на жените са по-вредни от високите токчета. Според тях джапанките не може поддържат свода на стъпалото и недостатъчно покриват крака.

    Ортопеди от Медицинския център „Синай“ в Университета на Ню Йорк предоставиха информация за потенциалните проблеми, произтичащи за здравето и които имат пряка връзка с такива обувки.

    Когато човек носи джапанки, той автоматично свива  пръстите на краката си за да ги задържи. Този ефект води до притискане на определени мускулни групи и се превръща в една от причините за напрежението в областта на глезените, бедрата, краката и гърба.

    В допълнение, страстните почитатели на такива обувки са изложени на риск да си спечелят плантарен фасциит, както и проблеми, свързани със сферата на невралгията.

    Липсата в чехлите на амортизация може да бъде основна причина за болки в стъпалата, бедрата и гърба.

    Сред травмите предимно се наблюдават фрактури на пръстите, счупени нокти, порязвания, както и различни заболявания от инфекциозен характер.

    Между другото, американските учени наскоро определиха идеалната височина на токчетата за жените. Според техните изчисления, те трябва да са 2,5 cm.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *