Time: Ким Чен Ун е Човек на годината

    Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е „Човек на годината“ според резултатите на традиционното он-лайн гласуване на списание Time.

    За лидера на КНДР са гласували близо 5,6 милиона човека – което  не е никак зле за политик, който до 2010 г. не е имал нито една публична поява, отбелязват от Time. На второ място e американският сатирик и телевизионен водещ Джон Стюарт (2.4 милиона гласа), a в тройката влиза и  събирателен образ на нелегалния имигрант (1,55 милиона гласа).

    Коментирайки избора на читателите, редакторите пишат, че Ким Чен Ун е имал добра година – той затвърди властта си,  появи се на корицата на Time, и дори стана  секс символ на годината (въпреки че това беше шега, но подадена от китайския Женмин Жибао, много я възприеха като реалност).

    Миналия  вторник КНДР успешно изстреля ракетата „Ynha-3“ с изкуствен спътник на Земята „Kvanmenson-3“. Ким Чен Ун вече обеща, че Северна Корея ще продължи   стартовете „в интерес на науката, технологиите и икономиката,“ пише Herald Sun.

    Миналата година Time oпредели за „Човек на годината“ събирателен образ на протестиращия, а  според  читателите победител стана министър-председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *