Имаме ниски заплати, високи цени и крадливи управници. Защо??? Искаме отговор

    Поредния протест срещу високите цени на горивата събра около 200 души пред сградата на Парламента в София, пише  news.ibox.bg. На повечето от колите, освен „традиционните“ надписи, обозначаващи протеста, имаше и плакати, на които пишеше: „Дянков, взе ли мерки?“. Под звуците на „Боят настана“ и „Нема такава държава“ на Слави Трифонов, протестиращите разпънаха и развяваха български знамена, както и плакати с познатите надписи „Не сме LUKови глави“, „Имаме ниски заплати, високи цени и крадливи управници. Защо??? Искаме отговор.“

    В началото на протеста организаторите от СИЛА се оплакаха, че на бул. „Цариградско шосе“ има патрули, които спират други желаещи да се присъединят и да подкрепят исканията за по-ниски цени на горивата. Някои от шофьорите дошли пред НС не се страхуваха и изразиха своето мнение, че държавата умира, че „управляващите са мошеници и боклуци“.

    Те обаче са категорични, че няма да им позволят да ги поставят на колене и се заканиха с всеки следващ протест да стават все повече и повече.

    Янко Петров коментира, че 61 % от цената на горивата влизат при Симеон Дянков и Бойко Борисов: „Какво правят те в момента? Чешат ли се?“, запита той.
    Следващият му въпрос към премиера и вицепремиера беше: „Лукойл свали цените, а Дянков и Борисов дали намалиха акциза на горивата?“ Според Янков време е българският народ да разбере кои са истинските лъжци в държавата и призова министър председателят и финансовият министър да си свършат работата.

    Друг протестиращ поиска, освен по-ниски цени на горивата, и работеща икономика. Той призова всички да се обединят и да поискат сметка от народните представители, тъй като те са „слугите на народа“. Протестиращите поискаха една нормална България, в която да водят нормален начин на живот.

    Протестът протича при засилена полицейска охрана, като на площада има около 50-60 полицейски служители и коли на жандармерията. Това нямаше как да не подразни недоволните български граждани, които изтъкнаха, че протестът е мирен и, че срещу тях застават полицаи с каски и щитове.

    Протестиращите си „пожелаха“ на следващият протест, насрочен за 9 март по време на петъчния парламентарен контрол, да им бъде назначена 5 пъти повече охрана.
    За следващия петък протестиращите призоваха всички да си носят скари и ракии, защото според тях не е редно народните представители „да си седят на дебелите задници, да ядат кебапчета и кюфтета и да викат: „Ние сме народни представители“.
    „Идва време за гласуване, замислете се кой и кога“, заканиха се още протестиращите.

    Подобни протести се проведоха и в Русе, Варна, Благоевград и други райони на страната. Благоевградчани обесиха тримата монополисти, чиито чучела бяха провесени от мост на главен път Е79.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *