Джулието Киеза: Войната против Иран е практически неизбежна

    Войната срещу Иран е практически неизбежна. Това становище   изрази днес в Москва  известният италиански политолог Джулието Киеза. „Ако преди две или три години  войната срещу Иран беше само една неясна перспектива, то сега нейната вероятност е 100 процента – казва експертът. – Това ще бъде сериозна и рискована война за тези, които ще я запалят.  Но веднага да бъдат унищожени  иранските лидери и да се спечели няма да стане. Иран няма да победи, но няма да остане беззащитен. „

    Политологът смята, че американската армия и НАТО няма да участват в сухопътните операции и ще използва сили от Пакистан и Ирак. „Именно за тази цел се  създават огнища на напрежение в Близкия изток“, – каза той.

    Коментирайки възможните последици от тази война за Русия, експертът отбележи, че в първите етапи   интересите на държавата няма да бъдат засегнати. „Друг  въпрос – възможна употреба на ядрени оръжия на границата с Русия и изостряне на ситуацията в Южен Кавказ , разбира се, ще се отрази неблагоприятно на интересите на Руската федерация“, – смята анализаторът.

    „Русия ще използва политически лостове в Съвета за сигурност на ООН в сътрудничество с Китай, но на други действия, е малко вероятно да се  реши“ – смята Киеза.

    Още от Киеза: Светът се управлява от Девет човека

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *