Бил Гейтс е безпринципен интригант, твърди Пол Алън

    Бил Гейтс е  безскрупулен интригант, който унижава подчинените си и ограби своя бизнес партньор,   казва в мемоарите си един от основателите на Microsoft Пол Алън, твърди „Индипендънт“.

    „В своята книга Алън разкрива дълбокото възмущение в сърцето си и обидата, последвали разрива между него и Гейтс след създаването най-успешната компания в света за производство на софтуер“ –   пише авторът Стивън Фоли.

    В   книгата си  „Човекът на идеята: мемоари“ Алън също така твърди, че Гейтс не му е отдал дължимото за неговия принос в развитието на Microsoft и не му е дал справедлив дял в компанията.

    В откъси публикувани в списание „Vanity Fair“ Алън пише, че е „бил  изумен „, когато Гейтс предложил да си поделят Microsoft в съотношение 50-50, а взел за себе си  64%.
    „Гейтс победил и е ясно, че раните все още болят“ – се казва в статията.

    „Опитах се да се поставя на негово място и да си представя какво мисли. Стигнах до извода, че всичко е просто, той е мисли:“ Как мога да получа максимума „? -казва Алън.

    – Той може да   каже, че цифрите отразяват неговия принос, но те също така показват разликата между сина на библиотекар и сина на адвоката. Аз бях научен, че споразумението е споразумение, а дадената дима трябва да се спазва. Бил обаче има по-гъвкаво отношение. „

    Оттеглянето си от Microsoft през 1983 г. Алън обяснява с умората от постоянните разногласия и разочарования от поведението на своя бизнес партньор, който унижавал програмистите със  саркастични забележки.

    Източник: Independent

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *