Западът предаде и Либия

    Успехът на правителствените войски през последните дни  направиха споровете за характера на възможните помощи на запада за въстаниците  академични.

    Войски на Кадафи заеха и „почистиха“ град Adzhadabia и така си откриват пътя не само към Бенгази, но и към Тобрук нататък. Жителите на града  бягат в посока на египетската граница.

    Един от командирите на бунтовете в Бенгази, Ахмед Малин заяви: „Западът ни  предаде. На ръцете му е  кръвта на нашите мъченици. Те не вярват в свободата. Те са   страхливци „.

    Представителите на западните страни по принцип са съгласни с тази оценка на  случващото се в Либия.
    Френският външен министър Ален Жупе казва: „Акобяхме  използвали сила преди една седмица, ако бяхме унищожили  пистите, използвани от десетките самолети на Кадафи, може би по някакво чудо, опозицията не би била разгромена“.

    Докато върхушката на ЕС спори за мерките и мащабите на помощта за  бунтовниците, полковник Кадафи постига победа след победа. „Сталинградските улични боеве“, обещани от избягалия министър на вътрешните работи на Либия Абдел Фатх Юнис, не се случиха. За главата му  Кадафи определи награда от $ 4 милиона евро.

    Akram Рамадан, либийски журналист, който току-що се върна от Бенгази, заяви: „Всичко е свършено. Всеки нов ден ни приближава към катастрофата. Каквото и  да реши Европа. Те   закъсняха поне месец. Либийският народ се разочарова от Запада. „

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *