Изгрява лошата Луна

    Пълнолунието на 19-ти март, 2011 година ще бъде необичайно: Луната ще се приближи до Земята на минимално разстояние за последните 18 години и  заради това  ще бъде „малко по-голяма и по-ярка от обичайното“.
    „Ссклонни към теориите на конспирацията  наблюдатели се опасяват, че СуперЛуната може да провокира някои катастрофални последици за нашата планета, пише кореспондентът на „Индипендънт“.

    Пророчества за лунния  „Армагедон“ се появиха в блогосферата преди земетресението в Япония.

    Интернет гъмжи от информации, че азиатското цунами от 2004 г. и   големите наводнения в Австралия в средата на 1950 г., също така са съвпаднали с перигея, т.е. по време най-близко разстояние на Луната до Земята. С мрачните предсказания излезе и американският астролог Ричард Ноле.

    „Въпреки, че тежестта на Луната е фактор за океанските приливи и отливи, има малко доказателства, че тази сила може да има значителен ефект върху тектонична активност на Земята или да доведе до капризи  на времето –  успокоява авторът на публикацията на Джером Тейлър.
    – По ирония на съдбата, има научни доказателства, че силата на привличане на  Земята причинява земетресенията на Луната „- добавя той.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *