Временна ограда е поставена около сараите на Доган

    Временна ограда е поставена около съборената масивна ограда около сараите на Ахмед Доган и скандално известното барбекю, предаде репортер на БГНЕС. На 10 март започна събарянето на барбекюто в двора на къщата на лидера на Движението за права и свободи /ДПС/ Ахмед Доган в столичния квартал „Бояна“.

    Събарянето се извършваше от частна фирма. Работниците премахнаха още оградата и пропускателния пункт на така наречените Сараи. Къщата официално е регистрирана като хотел, но практически в него никой не може да бъде настанен. Бутането започна след дългогодишни съдебни спорове. Съдът реши, че при изграждането на барбекюто и оградата не са спазени изискванията на Закона за устройство на територията.

    Доган не спази и искането на съда за 14-дневния срок за доброволно събаряне на постройките. Според него това е станало заради „лошото време“ в началото на март. Бутането на незаконните постройки се извършваше от две бригади. Дирекцията за национален строителен контрол издаде 4 заповеди за събаряне на постройки в сараите. Те влязоха в сила в края на февруари, след като и последната съдебна инстанция се произнесе в полза на ДНСК. Къщата-хотел на лидера на ДПС Ахмед Доган се намира на улица Стар Беловодски път 46 в „Бояна“. /БГНЕС /

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3808075

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *