Posted inБез категория

Определиха какви болести лекуват животните

jivotniЖивотните не само подобряват настроението и спасяват от самота, но също така имат и лечебни умения. Зоолози определиха пет вида, които лекуват хората.

1. Гризачите спасяват от комплекси. Хората, които са неуверени в себе  си, трябва да послушат лекарите – те ги съветват да си отглеждат хамстери, мишки и зайци. Гризачите помагат за преодоляване на изолацията и комплексите и намаляват на тревожността и агресията.

2. Рибките нормализират нервната система. Психически нестабилните хора е добре да имат аквариум вкъщи. Рибите са  най-добрите съседи на хората, страдащи от неврози и депресия.

3. Птичките подобряват настроението. При  чести неврози, гастрит и язва на стомаха е полезно дори само да се седи в близост до клетката, да се слушат мелодичните трели и да се гледат птиците. А гукането на папагалчетата облекчава болки в сърцето.

4. Котките са полезни за храносмилането. Котките лекуват  болести на стомашно-чревния тракт и пикочните пътища, а освен това избавят стопаните си от негативна енергия. Освен това котките може да ви поднесат реална сесия с акупунктура, когато пускат нокти и дразнят рефлексогенните зони. Това лечение се използва в народната медицина.

5. Конете  успокояват. Терапията с коне се използва за рехабилитация на хора с увреждания на гръбначния мозък, помага при мускулна атрофия, синдрома на Даун и церебрална парализа. Конната езда е полезна също и при хиперактивност и повишена нервна възбудимост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *