Posted inБез категория

Стажант в банка почина, преуморен от работа

Работата убива. Това със своя тъжен опит доказва 21-годишен стажант, който провеждал стажа си в лондонския офис на Bank of America. Той умрял от изтощение само седмица преди края на стажа си.

Мориц Ерхард, студент  в Школата за бизнес управление  Otto Beisheim в Германия,  три дни работил по време на стажа си  до 6 часа сутринта и  бил намерен мъртъв в апартамента си.

Съобщава се, че Ерхард имал епилепсия, като поредният пристъп го застигнал поради преумора на организма, когато бил под душа.

Шефът на банката  John McIvor попитан от FoxNews  защо Ерхард е работил денонощно в офиса обясни, че това е доброволно решение на всеки стажант. Студентите не са принудени да работят, но на стажа им се дава възможност не само да се запознаят с работата на банката, но и да се утвърдят като потенциални служители. Поради това  много стажанти работят по- дълго време.

Бивш инвестиционен банкер, потвърди пред вестник The  Independent, че обучаемите в тяхната банка може редовно да работят по 14 часа на ден.

Банкерът, който пожелал да остане анонимен, заяви пред The ??Independent: „Стажантите редовно работят по 100 или дори 110 часа седмично, но хората са наясно, че банковите  операции са трудна работа.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *