Posted inБез категория

В Лондон пускат фургони с антиимигрантски призиви

emigranti-LondonВластите на Обединеното кралство ще пуснат в шест района на Лондон микробуси с билбордове, с които   нелегалните имигранти ще бъдат призовавани да  напуснат страната. В противен случай са застрашени от арест, пише  BBC News.

На билбордовете ще се виждат телефонните номера на службите,  където на имигрантите ще подскажат как да се приберат у дома. Освен това в града ще се разпространяват брошури и вестници с подобни призиви.

Фургоните  ще се движат в такива райони на британската столица като Barnet, Hounslow, Barking и Dagenham, Ealing, Brent.  В тези райони, отбелязва Huffington Post, е най-голямата концентрация на незаконни мигранти.

Фургоните  и брошурите са част от имиграционната реформа. В бъдеще  властите искат по същия начин да  оповестяват публично информация за броя на нелегалните имигранти във всеки район.

Британският министър по въпросите на имиграцията, Марк Харпър (Mark Harper) обясни, че тази реклама е насочена в полза на самите мигранти. Според него, всеки ден  полицията арестува за нарушаване на имиграционните закони  голям брой новодошли. Ако нелегалните  се възползват от съветите в рекламата и се предадат на властите, те ще избягнат затвора.

Проектът на британските власти не избягна и  критика. Бившият член на правителството на Sarah Teather заяви пред  вестник  The Guardian, че правителствената кампания е за сплашване на влизащите в страната. Според ръководителя на община Brent Мохамед Бът, такива призиви ще доведат  до повишаване на агресията на местното население към  имигрантите.

Имиграционна реформа във Великобритания, пише Huffington Post, започна след като нивото на имиграцията в страната достигна своя връх за последните десет години. Според последното преброяване на населението,  от 2001 до 2011 г. населението на Англия и Уелс за сметка на имигрантите се е увеличило с 2,1 милиона души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *