Posted inБез категория

Стивън Хокинг се присъедини към академичния бойкот на Израел

„Професор Стивън Хокинг подкрепи академичния  бойкот на Израел, като отказа да участва в конференция, която организира израелският президент Шимон Перес в Ерусалим, в знак на  протест срещу политиките на Израел към палестинците,“ – пише  The Guardian.

Хокинг,   известният физик-теоретик, е приел преди това поканата да говори на петата ежегодна президентска Конференция с участието на световни знаменитости, която тази година ще бъде посветена на 90-годишнината на Перес, посочва изданието.

Британският комитет за подкрепа на университетите в Палестина коментира това като „негово независимо решение да покаже своята солидарност с участниците в бойкота, въз основа на неговото познаване на ситуацията в Палестина и на  единодушния съвет на колегите му там.“

Участвайки в бойкота, Хокинг се нареди сред едни  от най-известните британци , които отказаха  поканите за посещение в Израел – Елвис Костело, Роджър Уотърс, Брайън Ино, Ани Ленъкс и Майк Лий, се казва в статията.

“ В същото време много художници, писатели и учени  пренебрегнаха и дори осъдиха бойкота, наричайки го неефективен и селективен“ – казва журналистът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *