Posted inБез категория

Яне Янев недоволен от коалицията срещу ГЕРБ

БСП, ДПС, ДСБ, Атака и Пръмова оформиха тематична коалиция под диригентската палка на Моника Йосифова. Предизборният съюз е скрепен чрез австрийска фирма, която щяла да прави паралелно преброяване на вота на 12 май. По всичко личи, че фирмата е наета с корупционните пари по линия на скандалния лобист Хохегер. По предварителна информация на РЗС от достоверен източник във Виена разбрахме, че са броени 250 000 евро за тази услуга.

Два основни извода могат да се направят от тази информация, с която изброените партии очевидно се гордеят, вместо да се срамуват. Първо, старата тройна коалиция прераства в петорна още преди изборите. Привидно непримирими в идеите и програмите си партии като ДПС и Атака, БСП и ДСБ се обединяват предварително, за да не изненадат шоково електората си веднага след изборите.

Второ, ще използват резултатите от паралелното преброяване на австрийската фирма като свое алиби, за да оспорят официалните резултати от ЦИК. Тънката им сметка обаче не излиза поради простата причина, че няма как разумен човек да се довери на проучване, което е платено от Моника – Хохегер. Разбираемо е резултатите от него да бъдат в интерес на този, който го поръчва.

Сега разбираме защо Местан, Сидеров, Станишев, Кунева и Костов дни наред подготвят общественото мнение за „правителство на спасението”. Не случайно, а координирано с президента Росен Плевнелиев, проглушиха общественото пространство с повтаряне на тезата за програмно правителство. По всичко личи, че сценарият е правен с опитен ДС почерк и е замислян месеци наред. Кулминацията най-вероятно е била при съгласуването по време на тайните обяди между Станишев и Кристалина Георгиева в Брюксел. За да не бъдат уличени в конспирация, не случайно са привлекли в схемата и Плевнелиев, с когото да се оправдават пред ЕС, че и президент, избран от ГЕРБ, приема изборите за фалшифицирани.

За РЗС петорната коалиция е символ на посттоталитарното прокорупционно статукво. Остро протестираме срещу опитите на тези партии да внушават в аванс, че изборите са опорочени.

Призоваваме президента Плевнелиев :

> Да каже защо така конспиративно и точно в този момент замина за САЩ;

> Да заеме ясна и категорична позиция кои резултати ще признае: тези на ЦИК или тези от паралелното преброяване на Моника Йосифова;

> Да разясни кой му внушава тезата за програмно правителство и предстояща дестабилизация на държавата?

ПРЕСЦЕНТЪР НА РЗС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *